Fremgangsrike Norske selskaper

Posted by Roger on December 17, 2013
Norge

Hvis man ser på årsaken bak Norges høye levestandard som er blitt en av de beste i verden , så er det vanskelig å komme utenom de store Norske selskapene som har bidratt til mye av veksten opp igjennom historien.

Olje, IT og finans er noen av nøkkelordene til Norges suksess. Og da kan vi like gjerne starte med oljeeventyret, Statoil har vokst opp sammen med den norske oljeindustrien som fikk sin begynnelse på slutten av 60-tallet. I dag er selskapet en av verdens største leverandører av olje og gass. Hvert år pumpes det opp olje for astronomiske summer som utgjør mye av Norges BNP.

Telenor er også godt kjent utenfor Norges grenser. Det hele begynte enkelt i 1855 da Telenor ble dannet som Telegrafvesenet, og senere skiftet navn en rekke ganger frem til det ble hetende Telenor i 1995. I dag har telekommunikasjons-selskapet blitt et multikonsern med en markedsverdi på over 130 millarder kroner.

DNB (Den Norske Bank), er Nordens største finanskonsern og i år forvalter de en kapital på hele 2748 milliarder kroner. DNB har sine røtter tilbake til 1822 da det startet opp som Christiania Sparebank. Etterhvert slo flere banker seg sammen og ble til slutt en del av konsernet DNB gruppen. En sterk norsk krone har i mange år sørget for en stabil økonomi for Nordmenn flest og DNB er favoritten for mange til å spare penger på høyrente eller i fonds.

De siste årene har det dukket opp mange nye Norske IT selskaper som har gjort det svært godt både i Norge og internasjonalt . Den nye online spillteknologien har vært en av mange satsingsområder, og i løpet av de siste fire årene er antall spillselskaper i Norge nesten blitt fordoblet. Norgesautomaten er en av disse selskapene som var tidlig ute og etablerte seg raskt som en av Norges mest populære spillselskap. Norgesautomaten har tilbudt spennende kasinopplevelser til norske spillere siden 2006. De var tidlig ute med å utvikle spill på internett som i dag er kjent som “norske” spilleautomater. Selskapet som driver NorgesAutomaten er en del av en gruppe med mer enn førti års erfaring innen spilltjenester.